Langweer

Langweer is een fraai dorp in de waterrijke Friese Zuidwesthoek. Het heeft het oorspronkelijke aanzien van het oude schippers- en vissersdorp goed kunnen behouden. Op 100 meter van de vakantiewoning staat u aan de oevers van de Langweerder Wielen, temidden van het Friese merengebied. In de nabije omgeving kunt u wandelen in de mooie Vegelinbossen.
Op 9 km afstand ligt de Vlecke Joure en op 12 km de gezellige watersportstad Sneek (over de pont).

Wandelen, vissen, varen, fietsen ...... u vindt hier natuur en rust, maar ook, als u wilt, de gezelligheid van watersport, terrasjes en restaurants.

De vakantiewoning

‘It Skippershûs’ (het schippershuis) is een karakteristieke woning in het rustige deel van de historische kern van Langweer. De vakantiewoning staat op een bijzondere plek: in het dorp, met groen rondom, dicht bij het uitvalsweggetje naar de molen. Het is goed toeven in ‘it Skippershûs’.

Recent is de woning gerenoveerd en geworden tot een sfeervol en comfortabel vakantieverblijf. Op de begane grond bevinden zich ondermeer een ruime en luxe ingerichte keuken met koelkast en combimagnetron.. Vanuit de kamer kijkt u uit over de Buorren, een straat met oude lindebomen.

Wij verhuren in beginsel aan maximaal drie personen en één kind. U heeft dan alle ruimte. Op de verdieping bevinden zich slaapkamer en een bijvertrek met drie comfortabele bedden. Een kinderledikantje is aanwezig.
Naast de woning is een terras in het groen met vier tuinstoelen en een tafel.

Verder: centrale verwarming, douche, kleuren-tv. De smaakvolle, aan de stijl van ‘it Skippershûs’ aangepaste inrichting completeert het geheel tot een aangenaam vakantieverblijf

Een greep uit de mogelijkheden:

  • watersport op vele meren, oa. de Langweerder Wielen, Koevordermeer, Goingarypster Poelen etc.
  • diverse havens en bootverhuur
  • zwemmen aan het grote zandstrand
  • fietsen in de wijde omgeving, door weilanden en bossen (er zijn twee fietsverhuurbedrijven)
  • wandelen in de Vegelinbossen
  • vissen in de vrije natuur
  • paardrijden en andere sporten
  • golf op het grote terrein bij de Vegelinbossen
  • bezienswaardigheden, musea en veel culturele evenementen
  • Gaasterland, het oude stadje Sloten, Joure en het mooie Sneek zijn binnen bereik.

Wij verzoeken u vriendelijk het roken in de woning zoveel mogelijk te beperken. Niet te grote huisdieren kunnen worden toegestaan (geringe meerprijs), indien overleg vooraf plaatsvindt.

De woning wordt per week verhuurd, van vrijdagmiddag 16.00 uur tot vrijdagochtend 10.00 uur. Weekend of midweek in hoogseizoen alleen last-minute en op aanvraag. Ook is verhuur voor langere perioden mogelijk, buiten vakanties.
De verblijfskosten variëren naar gelang de periode (zie onder verblijfskosten).

Bel voor verdere inlichtingen en boekingen fam. P van der Werf: 0513-499524